Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantna sałatka w toście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 500 gram
ser pleśniowy niebieski 200 gram
chleb tostowy 1/2 paczki
majonez 2 łyżki
sól
sok z cytryny 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pikantna sałatka w toście

Bób ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, odcedź, przelej zimną wodą i obierz ze skórki.
Okrojonym ze skórki chlebem, tostowym wyłóż 6 żaroodpornych filiżanek lub kokilek, wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz, aż grzanki się zrumienią.
Bób połącz z pokruszonym serem pleśniowym i przełóż do miseczek z chleba tostowego. Sałatkę podawaj z majonezem doprawionym solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 27.03.2012 15:47
wow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak