Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka sadzone z ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 2 kromki
wędzony boczek 80 gram
jajko 2 szt.
pietruszka zielona 1 łyżeczka
szczypiorek 1 łyżeczka
pomidorki koktajlowe do dekoracji
sól
olej do smażenia
bazylia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: jajka sadzone z ziołami

Boczek pokrój na plasterki, wysmaż na chrupko na rozgrzanej patelni. Jajka rozbij, oddziel białko od żółtka. Białka wymieszaj z posiekaną pietruszką, bazylią i szczypiorkiem.
Kromki chleba tostowego włóż do toster, żeby opiekły się na złoty kolor.
W tym czasie na patelni rozgrzej olej i ułóż na niej foremkę do pieczenia kruchych babeczek. Wlewaj do niej jedno białko, a do środka żółtko. Usmażone jajko przenieś na tost i lekko posól. Tak samo przygotuj drugi tost. Udekoruj wysmażonym boczkiem i pomidorkami koktajlowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 19.04.2012 15:19
super
calliope 20.01.2012 08:03
na pewno smakują rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak