Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
jajko 4 szt
cukier 1 szkl
mąka 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy
cynamon
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

jabłka nalezy obrac ze skórki i z gniazd pokroić na małe kawałki

Ciasto:
Utrzec masło z cukrem i dodawac powoli po 1 jajku cały czas ucierac az uzyskasz jednolita mase
Powoli dodawac make wymieszana z proszkiem i dobrze mieszac cały czas
3/4 ciasta dodac do formy następnie wyłozyc na nie jabłka posypac troche cukrem oraz cynamonem
na góre rozłozyc reszte ciasta
piec 50 min temp 180stC

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 25.04.2012 18:42
Pycha, kocham jabłecznik !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak