Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
marchewki 3
buraki ćwikłowe 3
cebule 4
smalec
kapusta 0.5
przyprawa do potraw
pieprz
kiełbas 5

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone

Kroki postępowania

1
Naczynie zaroodporne smarujemy smalcem. Wszystkie warzywa obieramy ze skórki. Ziemniaki, marchewki oraz buraczki kroimy w talarki, cebulę w piórka, a kapustę szatkujemy.
Krok 1 - Duszone foto
2
Kiełabse kroimy w talarki lub też półplasterki. Na dnie naczynią układamy warstwe ziemniaków, na to kładziemy czesc buraczkow, marchewki, cebuli, kapusty i kielbaski, co jakis czas doprawiamy pieprzem i jarzynką - układamy kolejne warstwy koncząc na warstwie ziemniaków.
Krok 2 - Duszone foto
3
na górze kładziemy nieco smalcu i zapiekamy w temp 180* przez 80 minut.
Krok 3 - Duszone foto
4
danie podajemy na gorąco, równie dobrze smakuje odgrzewane
Krok 4 - Duszone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 17.11.2012 13:46
zupełnie inna zapiekanka. Składniki typowo polskie. Z chęcia spróbuję ją wykonać samodzielnie, bo jest łatwa w wykonaniu, a użyte składniki gwarantują smakowitość :o)
ela16 06.01.2012 10:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak