Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z ryżem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 1 sztuka
mleko 75 ml
ryż 300 gramów
cukier wanilinowy
cukier pół szklanki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z ryżem

1/4 mleka zmieszać z żółtkiem. Resztę mleka połączyć z masłem i zagotować. Dodać cukier i cukier wanilinowy. Gdy zacznie się gotować dodać żółtko wymieszane z mlekiem i dalej gotować. Dodać ryż. Mieszać cały czas. Przełożyć do misek. Można polać potem powidłami lub dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 10.04.2012 08:21
nigdy nie próbowałam
Kate131 17.12.2011 10:39
pycha
dianix 09.11.2011 09:33
czasem lubie zjesc i tak
pioge7 06.10.2011 17:24
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak