Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowe fussili z fetą, oliwkami i szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

razowy makaron fussili 1/2 opakowania
szynka 4 plastry
ser feta 1 plaster
oliwki czarne garść
przecier pomidorowy 1/2 kartonika
oregano
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Razowe fussili z fetą, oliwkami i szynką

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Na oliwie podsmażamy szynkę pokrojoną w paski i oliwki, dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz i oregano.

Dusimy na wolnym ogniu kilka minut. Na konie dodajemy fetę pokrojoną w grubą kostkę i delikatnie łączymy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 09.06.2012 09:33
pyszne
Małgorzata106 25.04.2012 17:00
pycha
banditka 15.11.2011 19:56
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak