Sposób przygotowania

Mąkę pszenną przesiać na stolnicę. Dodać połowę margaryny, 6 dag cukru kryształu, śmietanę i jajko. Zagnieść ciasto i włożyć je na godzinę do lodówki.

Schłodzonym ciastem cienko wylepić foremki do babeczek. Piec 15 minut w temperaturze 190°C. Jeszcze ciepłe wyjąć z foremek. Ostudzić.

Połowę soku ananasowego zagotować z mlekiem i pozostałym cukrem. Dodać proszek budyniowy rozprowadzony pozostałym sokiem ananasowym. Zagotować i ostudzić, a następnie zmiksować z pozostałą margaryną.

Galaretki przyrządzić według przepisu na opakowaniu, używając 3/4 sugerowanej ilości wody.

Do kruchych babeczek nałożyć po łyżeczce masy krówkowej o smaku czekoladowym i po porcji kremu ananasowego. Udekorować owocami i zalać tężejącą galaretką.

Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    bomba babeczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    rewelacja...:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Poproszę o jedną:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszniutkie babeczki!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ślicznie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale zjadłabym taką babeczkę :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale zjadłabym taką babeczkę :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Polecam - są pyszne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    są piękne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    mm pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super:) mm..
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Rewelacyjne te babeczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Może zrobisz takie mojej córci na urodzinki niebawem :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !