Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne muszle

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
por 1 szt
pieczarki 20 dag
czosnek 2 ząbki
salami 15 dag
Kucharek przyprawa do potraw
papryczki chili 2 szt
bazylia
oregano
pieprz
oliwa kilka łyżek
makaron muszle 20 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne muszle

Makaron gotujemy al dente- odcedzamy- polewamy zimną wodą i układamy oddzielnie .
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy najpierw posiekany czosnek, por, pokrojone salami i papryczki chili- a następnie pokrojoną paprykę i pieczarki- przyprawiamy wszystko i smażymy.
Farszem napełniamy muszle.
Podajemy na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 20.11.2015 12:57
smaczna wersja
magdziorka6 05.08.2012 17:55
świetna przekąska
Detaminy 06.03.2012 14:20
Super przepis
kamyk 04.03.2012 19:41
super wyglądają
ajres 27.02.2012 22:54
smaczne
hastalavista 09.02.2012 16:06
pyszne :)
kate.500 05.01.2012 08:04
smacznosci
IKrakowianka 16.10.2011 18:51
idealna przekąska
Lesia
Lesia 12.10.2011 19:50
ciekawe wykorzystanie makaronu
Lesia
Lesia 12.10.2011 19:50
ciekawe wykorzystanie makaronu
dianix 09.10.2011 15:19
jak pikantne to dla mnie
Natalia40 06.10.2011 22:03
pycha
mikrusiak 05.10.2011 12:30
wow... robi wrażenie...:P
Karolcia12 05.10.2011 12:28
świetny pomysł na przystawkę
Lotar 05.10.2011 12:17
Smaczne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak