Sposób przygotowania

Na oliwie podsmażamy posiekny czosnek, cebulę i papryczkę chilli.

Gdy się zeszkli dodajemy startą na tarce marchewkę i szpinak (można dodać zamrożony i po prostu rozpuścić go na patelni )doprawiamy do smaku solą, pieprzem i wegetą, mieszamy i dusimy aż warzywa zmiękną.

Dodajemy ryż, mieszczamy i zalewamy wodą (tak by było jej 0,5 cm ponad powierzchnię ryżu z warzywami ).Dusimy na wolnym ogniu ciągle mieszając, dolewając wody gdy ryż ją wchłonie aż do momentu gdy ryż będzie miękki.

Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku i doprowadzamy do wrzenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    bardzo fajne urozmaicenie nudnego czasami ryżu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    musi być smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !