Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 średnie
fasola zielona 15 dag
marchew 1 średnia
wywar warzywny 1 litr
śmietana 12% 50 ml
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
fasola 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolkowa

Kroki postępowania

1
Fasolkę dokładnie myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki i kroimy na 2-3 części. Marchewkę obieramy, nożykiem wydrążamy rowki na całej długości, następnie kroimy w talarki, aby powstały kwiatuszki, dodajemy wraz z fasolą do wywaru warzywnego, gotujemy.
Krok 1 - Fasolkowa foto
2
Po pięciu minutach dodajemy obrane i pokrojone w kostę ziemniaki i gotujemy do miękkości warzyw.
Krok 2 - Fasolkowa foto
3
Dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem.
Krok 3 - Fasolkowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 27.02.2012 20:55
dawno nie jadłem fasolowej. Zawsze jak zaczynam ją robić wychodzi mi fasolka po bretońsku :o)
aacaac 27.12.2011 09:53
lubię
MAR3STA 05.12.2011 21:43
pyszna!
Ewelina38 15.10.2011 21:50
uwielbiam taką zupkę
Jarlin 05.10.2011 19:22
to lubię
Lotar 05.10.2011 12:14
Samo zdrowie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak