Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jabłek i pigwy

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
pigwa 1 kg
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jabłek i pigwy

Jabłka i pigwę obrać i drobno pokroić ,podlać 1 szklanką wody i gotować często mieszając do rozpadnięcia się owoców (ja dodatkowo używam blendera ,aby konsystencja była gładka)dodać około 1/2 kg cukru i jeszcze smażyć c cukrem na malutkim gazie .bardzo często mieszając,aż całość zgęstnieje i zmieni kolor.
Gorące przełożyć do słoiczków i odstawić do ostudzenia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 10.05.2012 14:19
Już nie mogę się doczekać, kiedy będzie pigwa w tym roku.
Mariusz10 11.10.2011 22:50
super
owocówka 05.10.2011 09:13
mniam
Monika111 05.10.2011 08:10
fajny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak