Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy z bakłążanem i poziomkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
makaron ryżowy 1/2 opakowania
poziomki
sos sojowy
cebula dymka ze szczypiorkiem

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy z bakłążanem i poziomkami

W garnku gotujemy lekko osolona wodę .Gdy woda się zagotuje dajemy makaron wyłączamy palnik nakrywamy zostawiamy na 10 min . Makaron odcedzamy . Bakłażana myjemy suszymy i kroimy w plasterki .solimy i odstawiamy na 20 min . Płuczemy w wodzie ,suszymy papierowym ręcznikiem .Robimy to żeby pozbyć się goryczki . Następnie smażymy na patelni teflonowej lub grillowej z obu stron.Kroimy na paseczki dodajemy do makaronu.Dymke myjemy i siekamy dodajemy do sałatki . Na koniec dodajemy świeże poziomki .doprawiamy sosem sojowym . Podajemy na ciepło .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 16.11.2011 07:35
fantastyczne
Gabriela7 06.10.2011 07:49
super
iwa643 05.10.2011 07:31
Podajemy na ciepło albo na zimno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak