Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Mąkę wsypać do miski,zrobić w środku dołek, do którego należy wlać mleko i wkruszyć drożdże oraz wsypać sól. Gdy drożdże zaczną chodzić, wlać 2 łyżki oleju .Wyrobić ciasto, aż będzie gładkie. Naoliwić, przykryć ściereczką i zostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. W tym czasie przygotować sos. Pomidory zmiksować z bazylią, łyżką oliwy, czosnkiem, tymiankiem , solą i pieprzem. Składniki naszego farszu pokroić w kosteczkę. Pieczarki i cebulkę przesmażyc na patelni. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz wyrobić, podzielić na 4 części. Każdą rozwałkować na mniej więcej dwudziestocentymetrowe koło.Posmarować każde sosem.Na połowie każdego z kół nałożyć nadzienie, zostawiając około 1 cm wolnego od brzegu. . Brzegi posmarować wodą.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    rewelacyjne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przepis zachęca do wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    koniecznie musze wyprobowac, wyglada mega apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    uroczy wielki pierozek ;p
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny przepis dostaje glos i laduje w moich ulubionych
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    moje smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !