Sposób przygotowania

Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy, resztę składników miksujemy w blenderze na gładką masę. Nacieramy kurczaka - ważne - tam gdzie możemy nacieramy pod skórą, nie zapominamy o wnętrzu. Odstawiamy na noc do lodówki.
Nadziewamy kurczaka na butelkę, związujemy mu nogi, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok 180 stopni (termoobieg), po około 15-20 minutach zmniejszamy temperaturę do 140, pieczemy jeszcze przez godzinę.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Już słyszałam o tym pieczeniu na butelce ale sama nie robiłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !