Sposób przygotowania

Grzyby moczymy w wodzie 4 godziny.Szalotkę obieramy kroimy w drobną kostkę i podduszamy ją na maśle,następnie dodajemy pokrojone smardze z wodą w której się moczyły,następnie dodajemy śmietanę i wszystko razem doprowadzamy do wrzenia potem gotujemy aż płyn wygotuje się do połowy objętości.Polędwicę płuczemy osuszamy i każdy smarujemy z obu stron olejem i pozostawiamy pod przykryciem godzinę w temperaturze pokojowej.Filety obsmażamy na sklarowanym maśle ok 6 min z każdej strony,potem solimy oprószamy pieprzem i układamy na ogrzanym półmisku,przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy w ciepłe miejsce.Sos ze smażenia rozprowadzamy winiakiem wlewamy do śmietanowo-smardzowej masy i doprawiamy do smaku solą pieprzem,sosem sojowym i dokładnie wszystko mieszamy a na koniec dodajemy natkę pietruszki.Gotowy kremowy sos podajemy do usmażonej polędwicy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !