Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki z bitą śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 2 szkl
masło 4/5 paczki
cukier puder 1/2 szkl
jajko 3 szt
śmietana 30% 1/2 l
orzechy włoskie

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki z bitą śmietaną

Mąkę wymieszać z masłem i cukrem, dodać żółtka jaj zagnieść, wstawić do lodówki na około 30 min. Foremki wyłożyć ciastem i piec na złoty kolor, OSTUDZIĆ.Śmietanę ubić z cukrem wedle smaku, nałożyć do foremek udekorować orzechami włoskimi i kawałkiem herbatnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 18.06.2012 22:10
pyszne
Kuchareczka2 16.06.2012 08:24
piekne i smaczne
Justa32 30.05.2012 11:27
smaczne
Ewelina38 14.02.2012 10:29
ależ apetyczne te babeczki ;)
malaczarna23 03.02.2012 22:23
super
mic 19.01.2012 17:42
pyszniusiee
kamyk 24.12.2011 20:59
łądne
Dorian 23.11.2011 08:10
pycha
ewaa 21.11.2011 20:51
pyszne
daria899 07.11.2011 22:45
mniam
KasiaK90 29.10.2011 10:53
świetne babeczki
Margo1 23.10.2011 13:00
super
Margo1 23.10.2011 13:00
super
Dorota59 20.10.2011 16:49
zjadłabym taką babeczkę
Ewelina47 10.10.2011 09:32
piękne i pyszne
kuklik 07.10.2011 19:47
super
Motorek 06.10.2011 09:49
smaczne
Monika111 04.10.2011 20:38
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak