Sposób przygotowania

Filety z sandacza płuczemy osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny,następnie solimy posypujemy pieprzem i obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym maśle na złoty kolor.Obsmażone filety zostawiamy w ciepłym miejscu.Z białego wina odlewamy 2 łyżki na sos a resztę gotujemy polewamy nim zmielony mak i zostawiamy aż napęcznieje.Masło topimy.Do żółtek dodajemy 2 łyżki wina i ubijamy w kąpieli wodnej na puszystą masę.Do masy wlewamy cienkim strumieniem masło cały czas ubijając aż powstanie zawiesisty sos.Dodajemy sok z cytryny.Zdejmujemy z ognia dodajemy mak i doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy do filetów z sandacza.Podajemy z ziemniakami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !