Sposób przygotowania

Pomidory spażamy, kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka, podgrzewamy powoli aby pomidory \"rozprażyć\".
Kiedy pomidory się rozgotują, przecieramy je przez sito aby uzyskać coś a\'la mus.
doprawiamy do smaku solą i pieprzem (można też dosypać nieco oregano)
następnie wrzucamy pokrojoną w kostkę cukinię.
gotujemy, dorzucamy paprykę i cebulę.
Następnie czosnek i inne przyprawy do smaku.
gotujemy aż do miękkości papryki.


Uwaga: warto dodać rożne kolory papryki (ja dodałam żółtą, zieloną i czerwoną oraz czerwoną - baaaardzo ostrą!) potrawa zyskuje na wyglądzie
Ten \"gulasz\" można z powodzeniem wekować w sloiki bo ja zrobiłam swój właśnie z myślą o tym :) teraz tylko podgrzewam zawartość, dodaję kiełbasę lub kurczaka i mam pyszny obiad!


Oczywiście podane przeze mnie proporcje są czysto orientacyjne, zależnie od tego jak gęstą potrawę chcemy uzyskać możemy dodać więcej papryki lub cukinii, mi z podanej proporcji wyszły 4 słoiki 750 ml

zaletą tej potrawy jest także to, że nie dodajemy ani kropli wody :)

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo go lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !