Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy afrykańskie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 12,5 dkg
płatki ryżowe 12,5 dkg
jajko 2 szt
mleko 2 szklanki
olej do smażenia
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
sól szczypta
banan 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy afrykańskie

Płatki ryżowe mielimy na mąkę w młynku do kawy ,dodajemy do mąki,wbijamy jajka wsypujemy cynamon szczyptę soli i wlewamy stopniowo mleko ucieramy na jednolitą masę najlepiej mikserem.Odstawiamy ciasto w chłodne miejsce.Banany obieramy kroimy wzdłuż,każdą połówkę zanurzamy w cieście i smażymy tak jak pączki na głębokim oleju.Gdy się zrumienią wyjmujemy osączamy na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem.Podajemy zaraz po zrobieniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 20.04.2012 08:06
pycha
Andzia1977
Andzia1977 29.11.2011 22:05
wypróbuję na pewno
Andzia1977
Andzia1977 29.11.2011 22:04
nazwa super!
Krystyna32 05.10.2011 07:52
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak