Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jaja 2 sztuki
mąka ziemniaczana 10 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

1. Obrać i ugotować w osolonej wodzie ziemniaczki. Odcedzić, przecisnąć przez praskę i ostudzić.

2. Dodać jajka i mąkę ziemniaczaną. Zagnieść ciasto aż będzie jednolite.

3. Z ciasta formować małe kuleczki, każdą z nich delikatnie spłaszczamy i robimy w niej niewielkie wgłębienie.

4. Kluseczki gotujemy w osolonej wodzie ok 3 minut po czym wyciągamy na talerzyk.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 07.05.2013 06:57
Uwielbiam te kluseczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak