Sposób przygotowania

Przyprawy:
ziele angielskie
liście laurowe
pieprz
sól
jarzynka

Mięso przekładamy do garnka zalewamy woda (ok 1,5 litra), dodajemy 2 ziela angielskie, 2 liścia laurowe, kilka ziarenek pieprzu łyżeczke soli i pół łyżki jarzynki. Dodajemy również obrana marchewkę, obrany korzeń pietruszki oraz zieloną część pora - całość gotujemy do miękkości mięsa.
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części, w osobnym naczyniu je rozgotowujemy a następnie dokładnie przecieramy przez sitko.
Po ugotowaniu mięsa odlewamy wywar i dodajemy do niego mus pomidorowy oraz śmietanę zmieszaną z mąką - zagotowujemy i doprawiamy do smaku przyprawami.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie przelewamy go zimną wodą i odcedzamy.
Na talerzu układamy ugotowany makaron, zalewamy go zupą i na koniec posypujemy wszystko drobno posiekaną natką pietruszki

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam domową pomidorówkę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    najlepsza ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Czyżby to ta sławna pomidorowa chłopaka ? Wygląda bardzo smacznie :)
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Ta była akurat mojego wykonania :) Smaczna była bardzo, ale to nie to co chłopak przygotuję :) Muszę brać przykład z mojego Mistrza - najgorsze jest to że nie wiem w czym tkwi ten sekret :) Wszystko robimy tak samo, ale jego zupka jest zawsze o niebo lepsza! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !