Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka koniakowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 szt
cukier 2 szkl
woda 1 szkl
kakao 1 łyżki
koniak 50 g
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
jajko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: babka koniakowa

rozgotować masło z cukrem dodać kakao i wodę i odlać z tego pół szklanki do masy wsypać mąkę z proszkiem i 4 żółtka wymieszać wlać koniak i dodać pianę z białek i wymieszać wlać do 2 kek sówek i wstawić do piekarnika wyjętą babkę polać masą kakaową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 10.01.2012 07:40
super
tomek18 26.10.2011 07:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak