Sposób przygotowania

1. Schab umyj i osusz, podziel go na porcje, po czym lekko rozklep, pokrój na dość grube paski, oprósz delikatnie solą i pieprzem.
2. Cebulę posiekaj, kapustę oczyść i poszatkuj. Następnie w garnku rozgrzej 1/2 kostki masła i zeszklij na nim cebulę. dodaj kapustę, lekko dopraw solą i pieprzem, a następnie smaż, aż zmniejszy swoją objętość, po czym dolej wody, aby sięgała pod powierzchnię kapusty i dalej duś.
3. Na patelni usmaż paski schabu i dodaj je do kapusty. Gdy kapusta będzie miękka, dodaj do niej posiekany koper i zaciągnij zasmażka przyrządzoną z 2 łyżek masła i mąki. Posyp koprem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    średnio zdrowe ale jakie dobre :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Lubię takie mięsko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    mi smakuje :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !