Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
kapusta 1 szt
cebula 1 szt
koper 1 pęczek
masło 1 szt
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z kapustą

1. Schab umyj i osusz, podziel go na porcje, po czym lekko rozklep, pokrój na dość grube paski, oprósz delikatnie solą i pieprzem.
2. Cebulę posiekaj, kapustę oczyść i poszatkuj. Następnie w garnku rozgrzej 1/2 kostki masła i zeszklij na nim cebulę. dodaj kapustę, lekko dopraw solą i pieprzem, a następnie smaż, aż zmniejszy swoją objętość, po czym dolej wody, aby sięgała pod powierzchnię kapusty i dalej duś.
3. Na patelni usmaż paski schabu i dodaj je do kapusty. Gdy kapusta będzie miękka, dodaj do niej posiekany koper i zaciągnij zasmażka przyrządzoną z 2 łyżek masła i mąki. Posyp koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 01.11.2013 09:58
bardzo lubię
m1monika 29.08.2013 08:21
mi smakuje :-)
fotoviderek 05.06.2013 07:23
Lubię takie mięsko :)
Anna152 31.03.2012 07:23
mniam
Lidia6 25.11.2011 10:04
super
anulka69 20.11.2011 19:08
pyszne
zdzislawa2 05.10.2011 11:04
średnio zdrowe ale jakie dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak