Sposób przygotowania

Makaron ugotuj, odcedź. Mięso przesmaż na oleju z posiekana cebulą. Dodaj paski papryki i koncentrat. Dopraw sola i pieprzem. Smaż jeszcze 5 min, przestudź. Wymieszaj z makaronem i posiekaną natką. Masę rozłóż do foremki do zapiekanek. Z mąki i masła zrób jasna zasmażkę. Rozprowadź bulionem, mlekiem i śmietaną, zagotuj, dodaj połowę sera, mieszaj, aż się stopi. Sosem zalej zapiekanki, posyp resztą sera. Zapiekaj przez 20 min w 200 stopniach. Posyp natką.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    pyszne składniki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kala9287

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super zapiekanka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszna zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    przepis brzmi smacznie, kiedyś wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !