Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorącym deser jabłkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
bułeczki 3 słodkie
cukier wanilinowy 0,5 torebki
słodka śmietana 1 łyżka
rodzynki 5 dag
masło 1 łyżka
cukier wanilinowy 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gorącym deser jabłkowy

Jabłka umyć ściąć wierzchołki wydrążyć pestki trochę miąższu posypać w średzku cukrem Wysmarować masłem żaroodpornego naczynia ułożyć na dnie plasterki bułeczek skrapiać wrzącą śmietanką zagotować z wanilią i cukrem resztki skropić również śmietanką wymieszać z opłukanymi rodzynkami nałożyć do środek jabłek ułożyć na podłożu z bułeczek i wstawić do wygrzanym 170 stopni piekarnika piec pół godzonym posypane cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak