Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiące kulki z ryżem i sezamem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż biały 20 dag
masło 2 łyżki
jajko 1 szt.
mielony ser 15 dag
sól do smaku
cukier do smaku
ziarna sezamu 4 łyżki
owoce sezonowe
sos czekoladowy
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiące kulki z ryżem i sezamem

Na patelni rozgrzej tłuszcz, wrzuć ryż i lekko go upraż.
Ryż przełóż do garnka, zalej dwoma szklankami wody, posól, gotuj 15 min. Ostudź.
Do zimnego ryżu dodaj jajko, mielony biały ser, cukier i dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj kulki, obtocz je w ziarnie sezamowym i smaż na złoty kolor w głębokim tłuszczu. Udekoruj owocami sezonowymi i polej sosem czekoladowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 16.05.2012 16:27
bardzo ciekawe :) szkoda, że nie ma zdjęcia :(
calliope 14.01.2012 09:22
świetne :)
indi 28.10.2011 10:10
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak