Sposób przygotowania

Ciasto: Mąkę, cukier puder, jajko, 2 żółtka, 1/2 kostki margaryny, kwaśną śmietanę, proszek do pieczenia razem zagnieść na gładką masę. Schłódź godzinę w lodówce.
Blachę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Ciasto rozwałkuj, wyłóż na blachę i posmaruj je grubą warstwą powideł śliwkowych.
Masa: Mielony ser, cukier, zapach arakowy, budyń śmietankowy, 7 żółtek, 3/4 margaryny razem zmiksuj, dodaj pianę z białek, wymieszaj. Wyłóż na ciasto. Piecz 1 godz. w temp. 170 stopni. Udekoruj wg uznania śliwkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !