Sposób przygotowania

Namoczyć kajzerki, dokładnie wycisnąć w dłoniach, po czym rozetrzeć je przy pomocy widelca.

Wymieszać mięso z żółtkami, kajzerkami, pieprzem oraz solą. Gdyby masa była zbyt sucha można dolać odrobinę zimnej wody. Dokładnie wyrobić jednorodną masę.

Formować okrągłe niezbyt grube befsztyki, obtaczać je w mące.
Rozgrzać olej Wielkopolski, smażyć befsztyki na średnim ogniu, aby nie spaliły się na wierzchu pozostając surowe wewnątrz.

Pod koniec smażenia dodać pokrojone w cienkie piórka cebule i na brzegu patelni podsmażyć je lekko rumieniąc.

Kiedy po nakłuciu befsztyka wycieka zeń białawy sok mięso jest gotowe.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !