Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość 0,20 Dag
pietruszka
marchewka
por
seler
ziemniaki 4 szt.
woda 8 szkl.
grzyby suszone 2 szt.
natka pietruszki
koperek
olej 1-2 łyżki
sól
kasza jęczmienna 1/2 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Ugotować wywar z kości z włoszczyzną, grzybami i 6 szklankami wody, dodać soli.

Kaszę ugotować do miękkości w 2 szklankach wody z dodatkiem Oleju Wielkopolskiego. Wywar przecedzić, ugotować w nim pokrojone w plasterki podzielone na połówki ziemniaki. Połączyć kaszę z wywarem i ziemniakami. Posolić. Zagotować. Podać krupnik posypany siekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak