Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki warzywne z piekarnika

5.0
(31)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1-2 sztuki
ziemniaki 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
otręby pszenne 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 3 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki warzywne z piekarnika

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy jajka, mąkę, otręby, sól, pieprz i dokładnie mieszamy.

Na blaszce do pieczenia kładziemy papier do pieczenia, a następnie nakładamy łyżką porcję mieszaniny warzywno-jajecznej formując płaskie placuszki.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut (powinny się delikatnie przyrumienić).

Bardzo ważny jest papier do pieczenia, ponieważ z natłuszczonej blachy placuszki nie chcą odchodzić po upieczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.12.2011 18:59
fajne
Małgorzata106 20.11.2011 19:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak