Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona cielęcina

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
masło 6 dag
tymianek 1 do smaku
sól 1 do smaku
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona cielęcina

Mięso umyć nasolić natrzeć tymianek lub czosnek obłożyć na wierzch wiórkami masła polać szklanką wody przykryć szczelnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około godzinę potem odkryć i zrumienić krajać w plasterki polać odkryć i zrumienić Krajać w plastry polać sosem ułożyć na półmisek podawać z ziemniakami ryżem lub makaronem i jarzynka uwaga Można piec cielęcinę bez żadnych dodatków jedynie z masłem i wodą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak