Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone kotleciki z papryczką chili

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dkg
cebula 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
papryczka chili 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
pieprz do smaku
przyprawa do zup w płynie 4 łyżki
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
jajko 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone kotleciki z papryczką chili

Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, posiekanym czosnkiem, pokrojoną w kostkę cebulą, drobno pokrojoną papryczką chili (bez pestek) i przyprawami. Z mięsa formować kotleciki. Każdy obtoczyć w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 12.03.2013 18:51
Wyglądają przepysznie
edi 15.12.2011 12:20
a ja jeszcze nie jadłam z papryczką:) może spróbuję?:P
sunnymood 15.12.2011 12:14
a u mnie dzisiaj:) przepyszne:)
Jolanta_P-S 04.10.2011 20:52
U mnie też dzisiaj mielone:)
1j1o1l1a1 04.10.2011 15:19
wyglądają zachęcająco :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak