Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mięsa mielonego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dkg
przyprawa do zup w płynie 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżeczki
pieprz do smaku
bazylia 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
ser żółty 6 plasterków
roszponka 50 gram
papryka 2 (płatki)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mięsa mielonego

Kroki postępowania

1
Mięso wymieszać z przyprawą w płynie, bułką tartą, jajkiem, pokrojoną w kostkę cebulą i przyprawami.
Krok 1 - Roladki z mięsa mielonego foto
2
Mięso podzielić na 6 porcji. Każdą spłaszczyć tworząc placek. Na każdym ułożyć po 1 plasterku sera i trochę roszponki.
Krok 2 - Roladki z mięsa mielonego foto
3
Zwinąć w ruloniki. Każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej.
Krok 3 - Roladki z mięsa mielonego foto
4
Smażyć na małym ogniu, na rumiano z każdej strony.
Krok 4 - Roladki z mięsa mielonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 07.11.2011 21:25
mielonego jeszcze nie rolowałem
Marlena/Kinia 22.10.2011 23:06
dobre mięsko z zieleniną
Jarlin 04.10.2011 18:31
Super przepis !
sylwia / sytofala 04.10.2011 14:14
pyszne
BernadettaP 04.10.2011 13:31
Świetne:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak