Sposób przygotowania

Jabłka obrać i pokroić w ćwiartki (aby uniknąć ciemnienia jabłek dobrze jest je w trakcie krojenia wkładać do zimnej wody z kwaskiem cytrynowym ,a potem wodę dokładnie odlać)Na najszerszej patelni jaką mamy rozpuścić cukier z wodą,cynamonem i otarta skórką z jednej cytryny .dodać do syropu jabłka i smażyć je tylko delikatnie potrząsając patelnia do momentu,aż jabłka zrobią się miękkie i szkliste.Gorące jabłka razem z syropem przekładamy do słoików,zakręcamy i odstawiamy to ostygnięcia .
Bardzo dobry dodatek do deserów ,ale i same w sobie mogą być deserem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    supeer
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    chyba sobie zrobię takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    nigdy nie jadłam a już tym bardziej nie robiłam takich jabłek. Ale bardzo podoba mi się Twój pomysł:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    jutro zaczynam akcję jabłka także te też wypróbuję !!!!:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !