Sposób przygotowania

Ryż ugotować w lekko posolonej wodzie z mlekiem (razem 2 szklanki płynu). Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Naczynie żaroodporne lub prodiż wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Na dno ułożyć połowę ryżu, posypać połową cukru i kawałkami masła. Przykryć połową jabłek i posypać połową cynamonu. Następną warstwę ułożyć tak samo. Zapiekać 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C. Przed podaniem można polać gęstą śmietaną.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    może być
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Pamiętam smak takiego ryżu z dzieciństwa.
  • 6
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    Moja mama robiła taki ryż! Przepyszny :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    wspomnienie młodości
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Doskonały deserek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dobre dla dzieci:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    bardzo dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    nie za bardzo lubię ryż:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne jedzonko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !