Sposób przygotowania

Rozmieszaj drożdże i łyżkę cukru w 1/2 szklanki letniego mleka, po czym dodaj do nich mąkę, odstaw na 15 minut.Wymieszaj ze stopionym masłem, pozostałym mlekiem, łyżką cukru, 1/2 łyżeczki soli i skórką z cytryny, zagnieść ciasto. Uformuj wałek i potnij na 6 części. Do każdej włóż kostkę czekolady, uformuj kulkę.Odstaw na 20 minut, zagotuj wodę w garnku, połóż na nim sito, układaj na nim bułeczki trzymając pod przykryciem 20 minut Posyp czekoladą, obłóż morelami.
Podawaj z sosem waniliowym: zagotuj szklanki mleka z cukrem waniliowym, utrzyj 3 żółtka z 6 łyżkami cukru pudru, wlej mleko. Podgrzewając dodaj 3 łyżki masła.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    lubie kluski parowane
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    lubie kluski parowane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !