Przepis i sposób przygotowania na: KLUSKI NA PARZE W SOSIE WANILIOWYM
Podawaj z sosem waniliowym: zagotuj szklanki mleka z cukrem waniliowym, utrzyj 3 żółtka z 6 łyżkami cukru pudru, wlej mleko. Podgrzewając dodaj 3 łyżki masła.
mleko | 200 ml |
mąki | 50 dag |
jajko | 1 sztuka |
drożdży | 2 dag |
cukru | 4 łyżki |
masła | 2 łyżki |
płatków czekoladowych | 1 łyżka |
skórka starta z cytryny | do smaku |
czekolady | 6 kostek |
moreli | 1 puszka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: