Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote rybki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryby 20 sztuk
mąka pszenna 3 łyżki
curry 1 łyżeczka
sól do smaku
smalec 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Złote rybki

Kroki postępowania

1
Małe płotki, okonie, leszcze sprawiamy. Obcinamy głowy i dokładnie myjemy.
Krok 1 - Złote rybki foto
2
Curry mieszamy z mąką pszenną.
Krok 2 - Złote rybki foto
3
Sprawione rybki dokładnie solimy w środku i po bokach. Następnie obtaczamy w mące wymieszanej z curry.
Krok 3 - Złote rybki foto
4
Wrzucamy na rozgrzany smalec i smażymy na złoty kolor.
Krok 4 - Złote rybki foto
5
Dzięki curry rybki będą miały piękną złocistą barwę.
Krok 5 - Złote rybki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 12.12.2013 09:43
Smakowite te rybki.....
ALAGOR 24.09.2012 22:45
pycha ... obczaje ze szczupakiem!
edyta44 27.06.2012 14:35
uwielbiam
Izabela/bella81 09.05.2012 22:17
pyszności
Grażyna13 22.01.2012 14:14
uWIELBIAM :)
BernadettaP 15.11.2011 08:20
Złoto obecie w cenie :)
pacpaw 07.11.2011 20:49
miałem akurat świeży smalec także się skusiłem. Na olej smażę głównie ryby mrożone, świeżo złowione zdarza mi się na smalcu.
Barbara40 07.11.2011 16:29
Swietny pomysl z curry, ale rybki smazone na smalcu ????Ja zawsze na oleju, lub oleju z maselkiem, ale podobno o gustach sie nie dyskutuje.
Jolanta_P-S 04.10.2011 20:34
U mnie dzisiaj szczupak, jeden gotowany w całości, drugi smażony
pacpaw 04.10.2011 20:17
przyznam szczerze, że polowałem na amura albo co najmniej dużego karasia :o)
Agnieszka_B 04.10.2011 15:53
Jak widzę połów udany...
aginaa 04.10.2011 12:37
smaczne
Anna146 04.10.2011 07:20
pyszności
agnieszka137 03.10.2011 22:38
faktycznie złote! a mogę życzenie:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak