Sposób przygotowania

1. Pomidory umyć i osuszyć, odkroić wierzch, wydrążyć miąższ i postawić do góry dnem aby sok skapywał.

2. Kiszone ogórki drobno pokroić, posiekać szczypiorek, paprykę pokroić na drobne kawałeczki. Kurki odsączyć z zaprawy i pokroić na mniejsze kawałki.

3. Ryż ugotować na sypko i ostudzić.

4. Wszystkie składniki ze sobą połączyć (oprócz pomidorów oczywiście), doprawić do smaku i dodać 1-2 łyżki oliwy.

5. Gotowym nadzieniem napełniać pomidorki, można przed podaniem dodatkowo schłodzić w lodówce. Są pyszne z sosem czosnkowym ale bez niego smakują równie dobrze.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    Śliczne. pewnie pyszniutkie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    super skladniki, zdjecie też łądne , tylko nie Twoje, ale chyba to nie są do końca Twoje pomidory z przepisu:) Ogolnie zjadla bym nawet teraz
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    TEtalicha dzięki za zwrócenie uwagi, nie dojrzałam go wcześniej. Owszem pomidory na zdjęciu były chyba wcześniej gotowane, moje są na zimno więc zdjęcie zgłoszone do moderacji.
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    smacznie nadziane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !