Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane pomidory

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 duże
ryż 2-3 łyżki
ogórek kiszony 2 sztuki
papryka
szczypiorek
kurki marynowane
oliwa 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pomidory

1. Pomidory umyć i osuszyć, odkroić wierzch, wydrążyć miąższ i postawić do góry dnem aby sok skapywał.

2. Kiszone ogórki drobno pokroić, posiekać szczypiorek, paprykę pokroić na drobne kawałeczki. Kurki odsączyć z zaprawy i pokroić na mniejsze kawałki.

3. Ryż ugotować na sypko i ostudzić.

4. Wszystkie składniki ze sobą połączyć (oprócz pomidorów oczywiście), doprawić do smaku i dodać 1-2 łyżki oliwy.

5. Gotowym nadzieniem napełniać pomidorki, można przed podaniem dodatkowo schłodzić w lodówce. Są pyszne z sosem czosnkowym ale bez niego smakują równie dobrze.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 22.02.2014 18:51
smacznie nadziane
Poison1988 19.01.2013 16:45
TEtalicha dzięki za zwrócenie uwagi, nie dojrzałam go wcześniej. Owszem pomidory na zdjęciu były chyba wcześniej gotowane, moje są na zimno więc zdjęcie zgłoszone do moderacji.
TEtalicha 19.01.2013 16:33
super skladniki, zdjecie też łądne , tylko nie Twoje, ale chyba to nie są do końca Twoje pomidory z przepisu:) Ogolnie zjadla bym nawet teraz
ONY_za_kare 18.01.2013 16:19
Śliczne. pewnie pyszniutkie
Bernadeta 10.01.2013 15:31
pyszne
RenataZ-et 02.12.2012 11:44
bardzo fajne :)
suzana 03.10.2011 22:52
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak