Sposób przygotowania

Z ogródka wybieramy ogórki długości palca. Dokładnie myjemy. Z octu, wody i cukru robimy zalewę. Składniki mieszamy i zagotowujemy dodając 2 ziarenka ziela angielskiego. W zależności od ilości robionych ogórków składniki na zalewę zwiększamy proporcjonalnie. Wybrane ogórki upychamy w litrowe słoiki. Na każdy słoik dodajemy kawałek liścia chrzanu, pół łyżeczki gorczycy oraz ćwiartkę cebuli. Zalewamy gorącą zalewą i zakręcamy. Słoiki pasteryzujemy 20 minut. Ogórki w smaku są lekko kwaskowate z wyraźną nutą słodyczy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    bardzo lubię domowe przetwory
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    teraz to ja ide po jednego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pyszotka
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    któż ich nie lubi...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności , nie ma , jak to domowe :)
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Nie ma to jak domowe przetwory. Z chrzanem konserwowych jeszcze nie robiłam. Muszę wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bardzo lubię korniszonki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !