Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sycący garnuszek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 gram
pieczarkki 500 gram
parówki 5 sztuk
ziemniaki 7 sztuk
bulion drobiowy 500 ml
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
kucharek w płynie do smaku
sól do smaku
maka ziemniaczana2 2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sycący garnuszek

Kroki postępowania

1
mięso mielone podsmażamy na oleju, doprawiamy do smaku . Dodajemy umyte i pokrojone pieczarki . Całość dusimy 5 minut.
Krok 1 - Sycący  garnuszek foto
2
Ziemniaki myjemy, obieramy ,płuczemy i kroimy w kostkę. W dość dużym garnku podsmażamy na oleju ok 3 minuty.
Krok 2 - Sycący  garnuszek foto
3
Ziemniaki łączymy z mięsem i pieczarkami, dokladnie mieszamy
Krok 3 - Sycący  garnuszek foto
4
Z bulionu koncentratu i maki ziemniaczanej przygotowujemy sos. Zimny bulion mieszamy z koncentratem i mąką. Wlewamy do garnka i dokładnie mieszamy. dusimy 25 minut.
Krok 4 - Sycący  garnuszek foto
5
Parówki kroimy w kostkę, dodajemy do garnka. Doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze 5 minut,
Krok 5 - Sycący  garnuszek foto
6
Dzielimy na porcje , podajemy na gorąco.
Krok 6 - Sycący  garnuszek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lotar 04.10.2011 08:22
Chyba się przepisy zdublowały.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak