Sposób przygotowania

Mięso myjemy i osuszamy.Cebulę obieramy i wbijamy w nią gozdziki.Smalec roztapiamy i wkładamy do niego połowę kapusty ,na nią wykładamy świeży boczek golonkę cebulę wędzony boczek i łopatkę wieprzową,obrane ząbki czosnku jałowiec,liść laurowy i nakrywamy z wierzchu pozostałą kapustą.Podlewamy wszystko winem i gotujemy około półtorej godziny aż wszystko będzie miękkie.Na krótko przed końcem gotowania wkładamy kiełbaski i razem grzejemy.Ugotowane mięso kroimy na plastry,kiszoną kapustę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i wykładamy na ogrzany półmisek.Na wierzchu układamy pokrojone mięso i kiełbaski.Kapustę podajemy z ziemniakami .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !