Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tost z pasztetem z gęsiej watróbki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda zimna 5 łyżek
sól
chleb tostowy 4 kromki
trufle z puszki 4 plasterki
natka pietruszki
Żelatyna wieprzowa Prymat
wino 2 (madera)
pasztet 4 (z gęsich wątróbek)

Przepis i sposób przygotowania na: tost z pasztetem z gęsiej watróbki

Żelatynę mieszamy w wodzie i zostawiamy na 10 min do napęcznienia,następnie podgrzewamy mieszając aż się całkowicie rozpuści a następnie odstawiamy w chłodne miejsce.Letnią żelatynę mieszamy z rosołem wołowym i dodajemy maderę,przyprawiamy solą i wylewamy na płaski półmisek i zostawiamy do zastygnięcia.Zastudzoną na galaretę masę kroimy w kostkę.Kromki pieczywa tostowego opiekamy w tosterze i na każdy tost kładziemy po po plasterku z gęsiej wątróbki i plasterku trufli i dekorujemy kostkami galarety i posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.10.2011 07:50
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak