Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka Ani

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1 sztuka
sól
masło
mąka 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
boczek wędzony 20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka Ani

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotujemy i przeciskamy przez praskę (mogą być z poprzedniego dnia). Dodajemy obie mąki i zagniatamy jednolite ciasto.
Krok 1 - Kopytka Ani foto
2
Z ciasta formujemy wałek i wykrawamy kopytka. Gotujemy je w osolonej wodzie ok. 3 min., odcedzamy.
Krok 2 - Kopytka Ani foto
3
Cebulkę kroimy w drobną kostkę i podduszamy na maśle.
Krok 3 - Kopytka Ani foto
4
Dodajemy pokrojony w kostkę boczek.
Krok 4 - Kopytka Ani foto
5
Kopytka podajemy polane cebulką i boczkiem.
Krok 5 - Kopytka Ani foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak