Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso duszone z grzybkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 60 dag
cebula
kminek szczypta
ziele angielskie 4
olej
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
sól
pieprz
grzyby garść dowolne

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso duszone z grzybkiem

Karkówkę opłukać i osuszyć.Cebulę obrać i posiekać.Kminek wymieszać ze zmiażdżonymi ziarnami ziela angielskiego, oprószyć mięso solą, pieprzem oraz kminkiem z zielem.Odstawić na 30 min. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.Włożyć do garnka,zalać wrzątkiem, aby mięso było przykryte.Dodać posiekaną cebulę i całe grzyby.Przykryć garnek i dusić na małym ogniu 50 min. Po tym czasie wlać śmietanę z mąką i zagotować. Podawać z makaronem lub z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak