Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowy piernik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
marchew 0,5 kg
margaryna 10 dag
miód 3 łyżek
cukier 1 szkl
jajko 4
proszek do pieczenia 3 łyzeczki
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowy piernik

Kroki postępowania

1
Miękką margarynę ucieramy na puszystą masę z cukrem, miodem oraz żółtkami. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz cynamonem - połowę dodajemy do margaryny i dalej miksujemy.
Krok 1 - Marchewkowy piernik foto
2
Marchewkę obieramy, ucieramy na drobnych oczkach, bardzo dokładnie odciskamy i dodajemy razem z resztą mąki do ciasta i dalej mieszamy. Na sam koniec dodajemy ubite na sztywno białka jajek.
Krok 2 - Marchewkowy piernik foto
3
Gotowa mase wykładamy na posmarowaną blaszkę i pieczemy przez 1 godzinę w temp 180*.
Krok 3 - Marchewkowy piernik foto
4
Po ostudzeniu piernik kroimy
Krok 4 - Marchewkowy piernik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 18.07.2012 09:59
ooo fajny;))
edi 25.04.2012 10:25
Fajne połączenie:)
Elżbieta17 06.02.2012 13:50
fajne:)
Weronika_eM 03.10.2011 22:10
Pycha ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak