Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek owsiano-jablkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane 200 gram
chudy twaród 200 gram
jabłko 1 sztuka
rodzynki 100 gram
banan 1 sztuka
jajko 2 sztuki
cynamon do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placek owsiano-jablkowy

Jabłko i banan obrać. Jabłko pokroić w kostkę, banan w plasterki. Owoce wymieszać.
Owoce połączyć z rodzynkami, rozdrobnionym twarogiem i płatkami owsianymi, dodać jajka i 1 łyżeczkę cynamonu. Przełożyć na natłuszczoną patelnie, ugnieść i smażyć na małym ogniu pod przykryciem 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak