Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z sodą i posiekać z margaryną. Dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Podzielić je na trzy części. Trzy identyczne formy wylepić ciastem. Na jedna część wylać gorącą polewę orzechową,rozpyścić margarynę , dodac miód, cukier i drobno pokrojone orzechy i lekko zrumienić. Przygotowane placki piec prze 20 min w temp 175 stopni. Ugotować budyń śmietankowy według przepisu podanego na opakowaniu, zużywając o 1/3 mleka mniej niż podano w przepisie. Ostudzić. Na jeden upieczony i ostudzony placek, nałożyć budyń, przykryć drugim, posmarować karmelem, a następnie nakryć plackiem z polewą orzechową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacyjne ciacho
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    naprawdę pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowite i szybkie po prostu lubię to :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    uwielbiam to ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszny placek
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    super apetyczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !